Adaugă aici textul pentru subtitlu

Cum devii stewardesă.

Faptul că te afli pe site-ul nostru reprezintă deja primul pas către cariera ta de succes.

Pentru început, tot ce îți trebuie pentru a deveni însoțitor de bord este o atitudine pozitivă, cunoștințe de limba engleză, abilități bune de comunicare și curajul de a face primul pas.

Verifică dacă îndeplinești criteriile esențiale:

Chiar și la nivelul cel mai de bază, însoțitorii de bord trebuie să îndeplinească câteva cerințe minime:

Poți deveni însoțitor de bord începând cu vârsta de 18 ani, dacă dorești să lucrezi în spațiul European, sau de la vârsta de 21 de ani, dacă dorești să lucrezi în cadrul unei companii din Orient.

În general, înălțimea minimă recomandată este 160 cm pentru fete și 175 cm pentru băieți. Unele companii aplică regula 212: trebuie să atingi cu brațul întins înălțimea de 212 cm, fără a avea încălțăminte, însă te poți ridica și pe vârfuri. 

În general, se consideră că nu este o problemă dacă ai semene distinctive (tatuaje, cicatrici sau semne din naștere). Important este ca acestea să nu fie vizibile în momentul în care porți uniforma companiei aeriene.

Întreg limbajul aviatic este în limba engleză și toată comunicarea între membrii echipajului se face în această limbă, astfel încât, un nivel mediu de vorbire a limbii, este obligatoriu.

Pentru a fi însoțitor de zbor/stewardesă va trebui să ai o stare de sănătate foarte bună, dovetită prin adeverință medicală de la un cabinet medical certificat EASA.

Cele mai multe companii solicită în vederea angajării diploma de bacalaureat. Absolvirea facultății poate constitui un avantaj la angajare, dar nu este obligatorie. Studiile în comunicare, limbi străine, turism sau marketing pot reprezenta, de asemenea, un avantaj.

Împortanța atestatului de însoțitor de bord

Primul pas către o carieră de succes este pregătirea ta! Anual, sute de persoane participă la evenimentele de recrutare organizate de companiile aeriene.

Succesul de a fi ales pentru angajare în cadrul unei companii constă într-un cumul de factori menționați mai sus, cum ar fi: realizarea unui CV bun și comunicarea în limba engleză.

Dintre toate acestea, cu siguranță cel mai mare avantaj al tău va fi deținerea unui atestat de însoțitor de bord pentru că:​

ESTE OBLIGATORIU PENTRU ANGAJARE

Pentru a lucra ca și însoțitor de bord în cadrul Uniunii Europene este obligatoriu să deții un atestat pentru însoțitor de bord în cadrul unei oraganizații de pregătire în domeniul aviației acreditată EASA.
Atestatul de însoțitor de bord este recunoscut în toate țările membre U.E. precum și în Elveția, Islanda și Norvegia.

TE AJUTĂ SĂ TE ANGAJEZI MULT MAI UȘOR

În orice domeniu vei dori să lucrezi, mai întâi va trebui să te pregătești pentru acea profesie.
Deținerea unui atestat de însoțitor de bord te scoate în evidență și te face mult mai ușor de angajat decât o persoană necalificată.
Companiile aeriene privesc favorabil candidații care au un atestat pentru însoțitor de bord întrucât le demonstrează hotărârea ta de a profesa în acest domeniu și faptul că ai atins normele impuse de EASA.

RECUNOAȘTEREA ATESTATULUI ÎN AFARA U.E.

Companiile aeriene din Orient acceptă atestatul de însoțitor de bord acreditat EASA pentru că reprezintă o dovadă clară a faptului că ești instruit la cele mai înalte standarde și ai capacitatea de a finaliza orice training cu succes.

Te pregătim să obții primul job în aviație

În cadrul cursurilor de Stewardese/Însoțitor de bord am inclus un modul de HR care te va pregăti să obții primul job în aviație.

Vei învăța cum decurge procesul de recrutare, cum să te prezinți în fața recrutorilor și vei avea ocazia să exersezi probele de la interviu.

Periodic, vei primi fedback și sfaturi din partea trainerilor noștri precum și informații despre următoarele sesiuni de recrutare organizate de companiile aeriene.

Îți garantăm angajarea

Vom fi alături de tine de la începutul cursului și până la obținerea primului loc de muncă, obiectiv pe care îl garantăm cu restituirea a 50% din taxa de curs în cazul în care nu vei reuși să te angajezi după participarea la 10 interviuri de recrutare pentru însoțitorii de bord.

Câteva păreri
din partea cursanților

Q

Alege cursurile Aprendis

Experiență

La Aprendis, educația este o pasiune căreia ne-am dedicat din anul 2008.

Școală autorizată EASA

Diploma obținută este recunoscută în toate țările membre U.E.

Instructori certificați

Instructorii noștri au experiență reală în domeniul aviației și sunt certificați de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (A.A.C.R)

Program flexibil

Cursurile se desfășoară în timpul săptămânii după amiază și în weekend.

Traineri cu experiență

Folosim un stil de predare interactiv bazat exemple practice care te vor face să înțelegi fiecare lecție.

Prețuri avantajoase

Taxa de curs se poate achita și în rate, online, cu cardul de cumpărături sau la sediul nostru.

Începe cu noi o carieră de succes!

În cadrul cursurilor de Stewardese am inclus un modul de HR care te va pregăti să obții primul job în aviație.

Vei învăța cum decurge procesul de recrutare, cum să te prezinți în fața recrutorilor și vei avea ocazia să exersezi probele de la interviu.

Periodic, vei primi fedback și sfaturi din partea trainerilor noștri precum și informații despre următoarele sesiuni de recrutare organizate de companiile aeriene.

2-2-2

Alte cursuri
Care ar putea să te intereseze

Curs Stilist unghii

Învață cele mai noi tendințe pentru manichiură simplă și semipermanentă.

În cadrul cursurilor de Stilist protezist de unghii, veți învăța să realizați unghii false cu gel care să arate cât mai natural și să vă alegeți materialele necesare, astfel încât să obtineți unghii durabile și să oferiți servicii de calitate.

Prinde loc în noua grupă

Durată: 2 săptămâni, Preț: 1.250 Lei
Află mai multe informații

Curs Contabil

Învață contabilitate de la 0 în cadrul unui curs complet cu practică 100%.

Cursul de contabil oferă participanților o abordare practică în programul WinMentor cu privire la: întocmirea și completarea documentelor primare, întocmirea balanței de verificare și a declarațiilor lunare, trimestriale semestriale,anuale, precum și alte operațiuni contabile importante.

Prinde loc în noua grupă

Durată: 4 săptămâni, Preț: 700 Lei
Află mai multe informații

Curs Formator

Începe o carieră în domeniul formării profesionale sau a trainingurilor și workshopurilor de specialitate.

Cursul de Formator este dedicat atât începătorilor precum și persoanelor care au deja o experiență didactică și doresc să- și imbunatățească cunoștințele în acest domeniu.

Prinde loc în noua grupă

Durată: 3 săptămâni, Preț: 750 Lei
Află mai multe informații

Curs Inspector resurse umane

Învață cum să întocmești corect toate documentele de resurse umane și să lucrezi în programul Revisal.

La Aprendis am conceput un curs complet pentru ocupația de "Inspector referent resurse umane" care cuprinde: cadrul legislativ actualizat, instruire practică, spețe legislative, salarizarea angajaților și programul REVISAL.

Prinde loc în noua grupă

Durată: 4 săptămâni, Preț: 750 Lei
Află mai multe informații

Curs Make- up

Învață cele mai cunoscute stiluri de machiaj și transformă-ți pasiunea într-o carieră de succes.

Profesia de Make-up Artist este una modernă și dinamică, motiv pentru care la Aprendis am conceput un curs de Make up în cadrul căruia veți învăța să respectați toate tehnicile și regulile specifice mai multor tipuri de machiaj.

Prinde loc în noua grupă.

Durată: 4 săptămâni, Preț: 1.600 Lei
Află mai multe informații

Școală postliceală sanitară

Alege o carieră sigură și de viitor în domeniul medical.

Fie că dorești să continui studiile după absolvirea liceului sau să obții o nouă calificare profesională, Aprendis este locul ideal în care îți poți începe cariera în domeniul medical.

Prinde loc în noua grupă

Durată: 3 ani, Preț: 2.800 Lei
Află mai multe informații

Cursuri IT

Indiferent de specializarea anterioară și tu poți învăța programare sau testare software.

În cadrul Academiei de programatori oferim cursuri IT interactive, cu aplicații practice, concepute special pentru toți cei care vor să înceapă o carieră în acest domeniu.

Prinde loc în noua grupă

Află mai multe informații

Curs Expert legislația muncii

Coordonează serviciile externe specializate în resurse umane și salarizare.

În cadrul acestui curs vei învăța pe bază de practică toate aspectele ce țin de legislția muncii începând de la redactarea unui contract individual sau colectiv de muncă până la concilierea conflictelor de muncă.

Prinde loc în noua grupă.

Durată: 4 săptămâni, Preț: 1.500 Lei
Află mai multe informații

Suntem alături de tine la fiecare pas.

Solicită mai multe informații despre cursul de Inspector resurse umane și unul dintre colegii noștri te va contacta în cel mai scurt timp.

Most 
Powerful
Efficient
Diverse